fredag 19 november 2010

Khao Sok

Nationalparken Khao Sok ligger i västra delen av Sura Thani provinsen, mindre än tre timmar från Phuket. Där skall finnas vattenfall, djungel,klippor, åar och bäckar, en förtrollad ( ! )sjö samt många väl underhållna vandringsleder-stora och breda i början men allt mer avsmalnande desto längre in i djungeln du vandrar.
Här skall även en stor mängd djur husera; elefant, leopard, tiger
I parken kan man åka längst floden på båttur där guiderna kan peka ut stora ( som små ) ormar som ligger i träden och sover.
Entrén är 30 bath och det finns ett campingområde och flera enkla hotell att bo på. Man kan hyra rum för 350 bath. Enkla restauranger finns också här.
Detta kan för oss vara ett utflyktsmål i framtiden. Allt fler arrangerar utflykter till nationalparken men vi tar nog inte med barnen till tigrarna och ormarna i skogen!

Hälsar Petra

söndag 14 november 2010

Simian islands

Simian öarna består av nio olika öar med den största, Kho Paed, som ligger 70 km från Thab Lamu Pieren i Khao Lak i Phang-Nga provinsen. Med speedboat tar resan ut till Siamian öarna cirka 70 minuter. På och omkring Kho Paed huserar nationalparken som du betalar 400 bath för att besöka. Efter en kort promenad uppåt får du en otrolig utsikt över de omgivande öarna. Här finns också en restaurang samt tältuthyrning om du vill stanna över natten. Om du väljer att besöka Kho Si finns här longtail båtar att hyra. Kho Si , även kallad Kho Miang, finns restaurang, möjlighet till övernattning samt så finns förutom de kritvita sandstränderna och det kristallklara vattnet chans att se bla Nicobar duvan och den håriga ben bergskrabban som bara finns här eller kanske titta på havssköldpaddor.
Simma lugnt,
Petra

onsdag 10 november 2010

Bokat

Idag har vi bokat vårens semester. Det blev Kho kho Khao med en egen bungalow och poolaccess på Kho kho Khao Island Resort and Spa. Ön ligger ca 3 mil norr om Kao Lak på Phuket men erbjuder mycket enkelt utbud av shopping och nöjesliv-vad som däremot skall finnas är en fantastisk natur och så finns det alltid utflykter att göra för den som vill shoppa ( läs Tindra ) eller åka till Simian islands eller...eller...
Nu skall "bara" ledigheter ordnas samt till 100% fixas hus och djur-vakter....
Väl mött i snöyran,
Petra